Dersom du vurderer å skaffe vannbåren varme til boligen din eller blokken, bør du først vite hva det er og hva det koster. Du bør også være klar over at du kan få støtte til å legge inn vannbårent varmesystem til privathuset ditt, faktisk så mye som 10 000kr.

Gir jevn varme

Vannbåren varme benytter vann som varmekilde og fører dette inn i rør eller radiatorer som er rundt i boligen. Selve vannet blir varmet opp og avgir deretter varme til boligen. Dette gjør at du ikke trenger peis eller annet varmesystem, og da slipper du også mye støv og askepartikler som flere reagerer på. Du vil også spare på strømkostnadene ved siden av å våkne opp til en varm og god morgen, og sove godt om natten.

Fordeler

Som nevnt sparer du inn på strømregningen, men det er flere fordeler med vannbåren varme. Dette systemet er miljøvennlig ettersom det er snakk om en fornybar energikilde, samt at det øker komforten for alle mennesker – spesielt fordelaktig er det for de med luftveis problemer.

Skal du bygge nytt eller gjøre større oppgraderinger i boligen gjennom renovering bør du altså vurdere vannbåren varme. Kostnaden ligger på 800 til 950 kr per kvadratmeter, men mye av kostnaden vil du kunne hente inn igjen over tid gjennom lavere strømkostnader. For å få et godt pristilbud bør du innhente tilbud hos flere leverandører, og deretter velge det beste tilbudet. Slik sparer du penger på installasjonskostnadene.