Temperaturen inne svinger i takt med været ute, men for å få jevn og god innetemperatur året rundt kan du skaffe deg en varmepumpe. Da spiller det ingen rolle at det er ustabilt vær ute.

Det finnes vel ikke noe mer irriterende enn en forstyrret nattesøvn som følge av å våkne i iskald kulde eller fordi det er så varmt at man ligger der og svetter. Dette kan du enkelt unngå med en god varmepumpe.

Varmepumpe og aircondition i ett

En varmepumpe vil varme opp boligen og holde en jevn og varm temperatur gjennom høsten og vinteren. På sommerstid kan du bruke det som et aircondition anlegg til å kjøle ned boligen, og dermed sikre nattesøvnen året rundt. Ved å ha en varmepumpe som er tilpasset boligen og riktig plassering vil du få jevn temperatur året rundt. Det er også mulig å få Enova tilskudd for anskaffelse av en varmepumpe, og da blir følgelig anskaffelseskostnadene mindre.

Det finnes selvsagt andre måter å gjøre justeringer på temperaturen inne, slik som solskjerming eller det å lufte med åpne vinduer og terrassedører. Men dette gjør det vanskelig å holde en stabil temperatur og det blir fort mye åpne og lukking av vinduer for å finne ønsket temperatur. Dette unngår du med en varmepumpe.

Bra for boligen, bra for deg

En varmepumpe er også bra for strukturen på boligen ettersom det å ha på høy varme kan føre til kondens og over tid fuktskader, noe du unngår med en god varmepumpe. I tillegg senker du strømkostnadene, noe som gjør at du henter inn kostnadene på en varmepumpe over tid. Varmepumpen er bra for boligen, og den er bra for din helse og lommeboken din!